Impactul tehnologiei digitale in viata reala

Santiago_Calatrava_Ysios_Bodega_01Fara sa ne dam seama tehnologia digitala a ajuns sa ne influenteze si sa ne modeleze cursul vietii mai mult poate decat orice alt lucru creat de om. Ea ne face sa radem, sa plangem, ne tine la curent cu persoanele dragi noua, cu noutatile, ne face mai productivi, castigam timp, invatam sa socializam, ne ajuta sa devenim ma buni si nu ne lasa sa uitam clipe sau momente importante! Da, face toate astea si inca mult mai multe.

Fie ca vrem sau nu, fie ca ne place sau nu, incepem sa vedem la tot pasul influenta tehnologiei digitale.

Dar scopul acestui articol nu este de a naste dezbaterii chiar daca inceputul lui pare destul de serios 🙂 Scopul este doar de a exemplifica anumite lucruri din viata noastra care incep sa fie influentate digital.

Un prim exemplu este poza de la inceputul articolului care reprezinta o vinarie din Spania –  Ysios. Chiar daca arhitectul responsabil – Santiago Calatrava nu a recunoscut, noi ne putem da seama la o privire mai atenta ca acesta cladire este cam pixelata. In alte cuvinte se vede de la o posta influenta digitalului in design.

Dar asta nu e singurul exemplu. Mai jos aveti o insiruire de poze graitoare de altfel in care regasim elemente de tehnologie digitala.

13 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

17 14 15 16

Da, v-ati dat seama, pixelii aia nenorociti au devenit element de design. Ce urmeaza? Pai dupa pixeli, tastaturi, soareci si iconite probabil ca urmeaza cabluri, surse sau hdd-uri nu? 😀 Asa ca astept sa vad prima masina a carei caroserie sa fie facuta din carcase de hdd-uri sau de ce nu primele cabluri sata folosite drept colier 😉

surse: designboom.com si alte cateva poze luate de pe net

^Un share nu strica. Sau strica?
Share on Google+
Google+
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on StumbleUpon
StumbleUpon

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *