Suportul pentru Windows 7 urmeaza sa inceteze

Ne apropiem de momentul in care vom spune adio sistemului de operare Windows 7. Pe 22 octombrie 2019 se vor implini 10 ani de cand sistemul de operare a fost lansat. Data incetarii suportului din partea Microsoft va fi 14 ianuarie 2020. Deci putin peste 10 ani de suport pentru cel mai popular sistem de operare lansat de Microsoft dupa perioada Windows XP. Long time it may seem dar cred ca este de ajuns.

Windows 10 este stabil, are un market share destul de bun, chiar de curand a depasit Windows 7 ca procent, deci e pe drumul bun. Nu trebuie sa uitam insa ca Windows 7 este inca folosit in proportie de 41.86 % pe dispozitive. Deci va fi un drum lung de parcurs pentru ca acest procent sa scada. Windows 10 este la 42.78 %, conform datelor prezentate de statcounter.com. IE 11, care se regaseste si pe 7 si pe 10, va primi in continuare update-uri dar doar pe Windows 10. Asadar “end of support” pentru IE 11 dar doar pe Windows 7.

Cam asta este situatia celor mai populare sisteme de operare Microsoft la inceput de 2019. Daca inca nu ati trecut la Windows 10 mai este inca timp pentru a face acest lucru. Tinand cont ca exista licente care in functie de site-ul de achizitie si de perioada de achizitie pot incepe de la 10-15 euro nu vad ca pretul sa fie un impediment in trecerea la Windows 10. Deci ce mai asteptati ? 🙂

sursa: microsoft.com

^Un share nu strica. Sau strica?
Share on Google+
Google+
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on StumbleUpon
StumbleUpon

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *