Review Samsung Tab 3 Lite 3G

samsung-logoTabletele din gama Tab 3 Lite sunt lansate de pe la inceputul anului si vin sa acopere zona entry-level si poate si mid-level din piata deja foarte aglomerata a tabletelor. Preturile la care se gasesc sunt destul de competitive iar calitatea materialelor folosite + specificatii fac din ele un best-buy. Astazi vom testa modelul de 7  inch cu GPS si 3G incorporat. Incepem cu cateva specificatii, luate de pe site-ul lor, de pe cutie cat si de pe gsmarena.com deoarece sunt incomplete pe site/pe cutie. Greutatea am observat ca variaza intre 310 pe site si 322 grame pe cutie dar trec cu vederea 😉 O alta chestie care m-a derutat putin a fost faptul ca se tot afirma pe diverse site-uri/forum-uri/review-uri cum ca acesta tableta nu are functie de telefon ci doar de date 3G ceea ce e fals. Adica stati fara griji ca o puteti folosi si ca telefon daca asta doriti.

Specificatii(cele esentiale):
Tip procesor – Dual Core Marvell PXA986-frecventa 1.2 GHz
Chipset video – Dual Core Vivante GC1000
Ecran – 7 inch TFT 1024x600px Capacitiv multitouch 16 milioane de culori
Memorie interna – 8 GB
Memorie RAM – 1 GB DDR 3
Slot memorie – Micro SD
Camera Foto-Video (spate) – 2MP
Greutate – 322 g
Senzori – Accerlometer
Conectivitate – Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS cu A-GPS support si GLONASS, compatibilitate EDGE-GPRS-HSDPA-HSUPA
Port-uri – Micro USB, Micro SD, Intrare pentru casti 3,5 mm
Capacitate – 3600 mAh
Tip baterie – Litiu Polimer
Autonomie – pana la 8 h
Sistem de operare – Android 4.2.2 Jelly Bean

Pachetul contine:
1 x Tableta Samsung Tab 3 Lite 3G
1 x Incarcator
1 x Cablu USB
1 x Manual de utilizare

samsung tab 3_0

Legat de baterie eu zic ca un 3600mah (mai sunt variante de Tab 3 Lite care sunt cu 4000mah) e indestulator pentru o durata de functionare cat de cat normala si aici ajuta si procesorul grafic care din ce am citit pe net are un consum scazut.  Pornim sa desfacem cutia!

samsung tab 3_1La partea de unboxing nu sunt prea multe de spus -partea asta a review-ului mi se pare cea mai boring asa ca trec repede prin ea 🙂 cutie relativ solida cu imitatie lemn ca la mai toate jucariile din familia Galaxy, accesoriile specificate sunt la locul lor, tableta vine cu folie aplicata pe ecran dar pe care trebuie sa o dam jos ca e neagra si nu vedem nimic prin ea si mai are una si pe spate dar care la fel trebuie data jos.  Incarcatorul este pe micro-usb ceea ce e imbucurator deoarece am vazut destule device-uri Samsung cu mufa proprietara si ma temeam de acest lucru. Singurele chestii care ma deranjeaza putin sunt amplasarea mufei in muchia de sus a tabletei si nu in cea de jos cum mi se pare ca ar fi normal si cablul de alimentare cam scurt ca lungime. Dar pot trece peste 😉 Observ ca are si butoane fizice de volum ceea ce ma bucura deoarece dupa cum v-am mai spus in alt review, nu-mi plac tabletele care duc lipsa de asa ceva, si mai are si cele trei butoane clasice Android. Pe partea de sunet sesizam ca are o singura boxa si ca nu avem casti in pachet. La aspect pot zice ca e destul de aratoasa, are pe spate un plastic in relief care imita putin textura pielii si e placut la atingere iar materialele folosite par de o calitate buna.

samsung tab 3_2

Ecranul are unghiuri bune de vizualizare si raspunde foarte ok la atingeri ajutat si de TouchWiz.  Android-ul se misca foarte bine, cu cateva aplicatii preinstalate si cam atat.  Hai sa pornim testele!

 

 

 

Primul test – CPU-Z! Observ in datele generate ca spre deosebire de tabletele autohtone cu rezolutie diferita in portrait fata de landscape aici avem aceeasi rezolutie in ambele moduri.  Era cumva de asteptat ca totusi vorbim de un Samsung, nu de Allview, Utok, E-boda, Evolio sau mai stiu eu care. Deci pana cum totul e ok, urmatorul test e cel de benchmark. O sa folosesc Antutu X ca sa nu-mi dea date eronate deoarece cei de la Samsung au un history de boost-uri false de performanta in teste. Obtin un scor de 11517 care ma claseaza peste Samsung Galaxy S2. Cam p-aici sunt mai toate modele de tablete de pana in 1000ron pret.

CPU:Poor, can not run large app smoothly, RAM:General, 2D Graphics:General, 3D Graphics: Good, Fluently support most games.

Asta e in cateva cuvinte rezultatul benchmark-ului Antutu X. Urmatorul test pe care il fac este cel de GPS si folosesc GPS Test. Il pornesc si dureaza cam 1 minut jumate pana ma conecteaza la destui sateliti ca sa ma pozitioneze pe glob. Destul de slabut dupa parerea mea, o sa mai fac un test dimineata sa vad daca imi da la fel. Pe partea de Wi-Fi n-am avut probleme, nici cu internet prin 3G iar partea de telefonie nu am testat-o intensiv dar din putinele convorbiri pe care le-am facut se aude destul de bine chiar si fara casti -adica tinuta tableta de 7 inchi ca un telefon la ureche 🙂

Legat de camera foto nu am prea multe de spus, mi s-a parut totusi ca pozele ies mai calitative fata de alte tablete cu camera de 2.0 mp. Filmeaza si video dar nu as avea mari asteptari de la ea pe partea asta, oricum pare ca se descurca mai bine la lumina naturala si pe partea de foto dar si de video. Navigarea pe net se face cursiv, fara probleme si site-urile se incarca rapid si se vad cum trebuie fie prin browser-ul implicit de android fie prin Chrome-ul care vine deja instalat. Am mai facut un test pentru rularea unui film 1080p din retea, tot cu acelasi film de 4 Gb si ceva pe care l-am mai folosit in trecut si s-a descurcat foarte bine.

Urmatorele teste au fost pe partea de gaming si primul instalat/jucat a fost INJUSTICE: Gods among us. Se incarca destul de repede jocul, mai repede decat la Utok-ul testat acu o saptamana si care iesise cu un benchmark mai bun, navigarea prin meniu a fost ok  iar jocul propriu-zis a fost destul de fluent. Am mai testat si Candy Crush 😉 v-am zis eu data trecuta ca jocul in sine este destul de solicitant pentru procesor si placa grafica si ca am intalnit telefoane/tablete care il ruleaza la un frame-rate mai mic decat normal si asta e motivul principal pentru care il testez. Si aici spre deosebire de Utok a fost mai rapida incarcarea jocului si jocul in sine a rulat perfect. M-a surprins placut si timpul de iesire din joc- foarte rapid. Adica din 3 click-uri si maxim 3 secunde iesisem din joc.

Bravos pe partea asta de aplicatii si gaming, se vede ca sistemul Android este bine optimizat si in acelasi timp ajutat cat trebuie si de hardware.  Am mai testat si Thor: The Dark World un joc la fel de pretentios ca si INJUSTICE fata de tripleta formata din procesor-memorie-procesor grafic si care intampina destul de multe probleme la rulare pe diferite tablete/telefoane din ce am observat in review-urile de pe Google Play. Din fericire nu si in cazul Tab 3 Lite-ului care l-a adoptat fara probleme. Deci testele pe partea de gaming au fost trecute cu brio.

Concluzie:

Tab 3 Lite este o tableta adresata persoanelor care nu vor avioane cu reactie ci doar un produs echilibrat si adaptat nevoilor generale ale unui utilizator normal. Chiar daca in benchmark-uri iese mai slab decat alte modele nu trebuie sa va luati strict dupa lucrul asta. Nu uitati nici de diferenta de rezolutie pe portrait care face ca rezultatul benchmark-ul Antutu sa fie irelevant la tabletele autohtone tinand cont ca majoritatea jocurile le rulati in modul landscape. La Tab 3 Lite “what you see is what you get” adica nu va asteapta nici o surpriza neplacuta. Daca mai are si GPS sau 3G ca varianta testata de mine atunci e un must-have. Ea se gaseste la un pret de pornire de 449,99ron la emag pentru varianta doar cu Wi-Fi iar la Flanco incepand de la 499,90ron pentru aceeasi varianta.

In incheiere va las cu cateva poze

samsung tab 3_3 samsung tab 3_4 samsung tab 3_5 samsung tab 3_5 samsung tab 3_6 samsung tab 3_7 samsung tab 3_8 samsung tab 3_9 samsung tab 3_10 samsung tab 3_11 samsung tab 3_12 samsung tab 3_13 samsung tab 3_14 Samsung_tab_3_111 samsung tab 3_15 samsung tab 3_17 samsung tab 3_18 samsung tab 3_16 samsung tab 3_16

^Un share nu strica. Sau strica?
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on StumbleUpon
StumbleUpon
34 Comments
  1. Avatar
    • yogi
    • Avatar
    • Avatar
    • Avatar
    • yogi
    • Avatar
  2. Avatar
    • yogi
  3. Avatar
    • yogi
    • Avatar
    • Avatar
    • Avatar
  4. Avatar
  5. yogi
  6. Avatar
  7. Avatar
    • yogi
  8. Avatar
    • yogi
  9. Avatar
    • yogi
  10. Avatar
    • yogi
  11. Avatar
    • yogi
  12. Avatar
    • yogi
  13. Avatar
    • yogi
  14. Avatar

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *