Rooms by Facebook – Mark creeaza dar se inspira

Pe 23 Octombrie Facebook a lansat o noua aplicatie intitulata Rooms prin care puteti crea comunitati sau grupuri de interese sau cum vreti sa le spuneti… un loc in care sa se faca schimb de pareri, poze, filmulete, postari, etc toate avand un interes comun. Prin Rooms puteti crea o “camera” care sa urmareasca un hobby spre exemplu si sa va invitati prietenii sau persoane pasionate de acel hobby in acea camera. Mda, un fel de forum sau grup pe FB sau comunitate pe Google+ sau inlocuitor de hashtag? La prima vedere nimic nou…

“A room is a feed of photos, videos, and text – not too different from the one you have on Instagram or Facebook – with a topic determined by whoever created the room. Early users have already created rooms for everything from beat boxing videos to parkour to photos of home- cooked meals. There’s even a room called “Kicks From Above” that showcases photographs of cool shoes in cool places”

Aplicatia este o continuare a platformei Branch, achizitionata de FB in ianuarie iar daca la prima vedere nu prea avem despre ce discuta, la a doua vedere, cei de la businessinsider si-au dat seama ca Rooms este cam copy-paste a aplicatiei Slack. Au aproape acelasi logo, aceiasi coloristica si prezinta in mare parte aceleasi functionalitati doar ca Slack este mai mult pentru grupuri sau companii.

rooms-vs-slack

Cei de la businessinsider i-au si contactat pe cei de la Slack cu privire la asemanarea dintre aplicatia lor si Rooms dar cei de acolo nu au fost foarte deranjati de acest fapt:

“We’re happy to see the release of any product that helps people communicate. From the introduction to Rooms, it seems focused on personal communications. Slack is focused on team communication – pulling it all together into one place, making it instantly searchable and available wherever you go.”

Oricum faptul ca par similare ca functionalitate, ca logo-uri sau coloristica ridica totusi un semn de intrebare v-a-v de corectitudinea celor de la Facebook. Adica pe bune… idei proprii n-avem? Ramane sa vedem cum va evolua acest Rooms, daca isi va diferentia utilizatorii fata de Slack si daca va cucerii internautii.

Pentru mai multe detalii intrati pe  http://blog.rooms.me/ iar articolul cu pricina din businessinsider il gasiti aici. Momentan aplicatia este disponibila doar pentru iOS.

^Un share nu strica. Sau strica?
Share on Google+
Google+
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on StumbleUpon
StumbleUpon

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *