Google Search s-a prostit!

googleZilele trecute am vrut sa caut pe Google niste imagini pentru tatal meu care sa reprezinte Big Bang-ul. Nu intru aici in detalii privind motivul exact, ideea e ca taica-miu e pasionat de tot felul de chestii stintifice si vroia sa-i caut niste imagini, el fiind mai greoi cu tot ceea ce inseamna calculator. Si daca nu stiati Big Bang-ul e denumirea data de comunitatea stintifica acelei explozii care se spune ca a dat nastere universului.

Zis si facut, am deschis browser-ul, m-am dus pe Google, am scris Big Bang si am selectat sa-mi arate imagini. Si… stupoare… imi apare o trupa de muzica cu zeci de mii de poze, nici urma de explozie… niste japonezi care s-au intitulat Big Bang au umplut internet-ul cu pozele lor! Grrrr!!! Ma enervez nitel dar imi dau seama ca defapt numele corect dupa care ar fi trebuit sa caut este Teoria Big Bang si nu simplu Big Bang! Asa ca scriu Big Bang Theory (am scris in engleza ca sa am mai multe rezultate) si dau enter! Puteti ghici ce mi-a aparut? Hai ca asta chiar se putea anticipa! Da, aveti dreptate, mi-a aparut zeci de mii de poze cu serialul de comedie cu acelasi nume! Mda… cam trist…

Dupa faza asta l-am injurat nitel pe Google cu toate tehnicile lui de SEO, link-building si alte tampenii care te fac sa apari pe primele pagini dar realitatea e ca nu e neaparat vina lui (sau nu in totalitate) ci si a celor care au ales un nume comun pentru formatia lor/serial tv/mai-stiu-eu-ce tocmai pentru ca e comun si usor de retinut. Ce ma doare pe mine este ca internet-ul se umple de tot felul de tampenii si chestiile esentiale care merita citite/cautate/vazute se duc la fund tocmai pentru ca pe o perioada de 2-3 ani e mai populara o trupa cu niste japonezi decat teoria cu privire la aparitia universului! Asta e cazul si intamplarea mea dar sunt sigur ca mai sunt astfel de exemple pe Google si o sa se tot inmulteasca-prevad ca intr-un viitor o sa cautam poze cu pisici si o sa dam de nu-stiu-ce tampenie botezata de unu pisica !!!

Google are you serious???

^Un share nu strica. Sau strica?
Share on Google+
Google+
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on StumbleUpon
StumbleUpon

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *