Testeaza-ti site-ul pe multiple rezolutii

usProbabil ca v-ati intalnit la un moment dat cu vreun site care arata ok pe desktop sau pe laptop dar pe telefon sau pe tableta lucrurile nu mai stateau la fel si apareau probleme la vizualizare. Ca imaginele nu se mai vedeau complet si nu puteai da scroll sa le vezi, ca sidebar-ul se suprapunea peste centrul site-ului si nu mai intelegeai nimic, ca nu-stiu-ce widget-uri nu se mai vedeau sau pop-uri care apareau si nu le mai puteai inchide si de aici lista poate continua.

Cert este ca probleme tot exista si in mare parte este vina programatorilor care ar fi trebuit sa optimizeze mai bine site-ul respectiv si sa-l testeze in prealabil pe mai multe rezolutii de ecran. Probabil mai intra aici si putina indiferanta, adica “Ce ma intereseaza pe mine cum arata site-ul meu pe mobil sau pe un ecran Full HD?” Numai ca ar cam trebui sa te intereseze deoarece multi cititori intra pe acelasi site de pe mai multe dispozitive si o data ce vad ca de pe mobil spre exemplu nu se vede ok isi cam schimba parerea despre site-ul respectiv.

Un bun tool pentru testat site-ul pe multiple rezolutii este http://viewlike.us, stiu ca sunt multe site-uri de acest gen dar ce mi-a placut in special la ei este faptul ca iti poti trece tu manual la ce rezolutie vrei sa-ti apara site-ul, asta pe langa o duzina de rezolutii de device-uri predefinite deja existente din care poti alege. Nu sunt vechi pe “piata” dar deja se lauda cu 70.258 de teste facute de catre utilizatori.

Test your website in Any Resolution!
Desktop, Laptop, Smartphones and Tablets Included!

http://viewlike.us

Asa ca nu va mai ramane de facut decat sa va testati site-ul si sa-l faceti cat mai “device-friendly”. Ca folositi acest tool sau altul nu conteaza, rezultatul sa iasa 😉

Have fun!

^Un share nu strica. Sau strica?
Share on Google+
Google+
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on StumbleUpon
StumbleUpon

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *