Yahoo in locul lui Google in contractul cu Apple?

yahooSe pare ca cei de la Yahoo sunt pusi pe fapte mari si dupa ce au produs socul finalului de an prin parteneriatul cu Firefox acum sunt gata sa inlocuiasca Google si in contractul cu Apple care se apropie in curand de final. Yahoo ar putea deveni motorul de cautare implicit al browser-ului Safari pentru o perioada lunga de timp d-acum incolo iar acesta dorinta se deduce clar dintr-un interviu acordat de Marissa Mayer – CEO Yahoo din care extrag esentialul: “… we are in search distribution business and anyone who is in that business needs to be interested in the Safari deal.”

Daca s-ar materializa ar fi inca o lovitura puternica incasata de Google care pare sa resimta partea de utilizatori disparuta dupa separarea de Firefox cel putin la nivel declarativ daca nu si in cota de piata. Tweet-ul de mai jos ca exemplu ↓

Legat de cote de piata atat pentru Yahoo cat si pentru Google am vorbit aici. Iar parerea mea v-a-v de presiunea Yahoo pe Google (pe care v-am mai impartasit-o si in articolele trecute) ramane neschimbata – atata timp cat Yahoo nu isi imbunatateste motorul de cautare pe fiecare regiune in parte (nu numai US) nu au nici o sansa sa fie competitivi. Se vor adanci si mai mult in propria neputinta si toate demersurile de pana acum vor fi in zadar. Google inca este pe primul loc ca search engine la mare departare de urmaritori.

sursa: webpronews.com

^Un share nu strica. Sau strica?
Share on Google+
Google+
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on StumbleUpon
StumbleUpon

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *