Firefox trece pe Yahoo ca motor de cautare

Mozilla-FirefoxMozilla se desparte de Google ca motor de cautare implicit pentru Firefox! De acum incolo in momentul in care o sa instalam browser-ul celor de la Mozilla vom avea setat default Yahoo ca search engine. Intr-un comunicat facut de Marissa Mayer -Yahoo Chief Executive, ne declara ca acest pas reprezinta cel mai important parteneriat al Yahoo realizat pentru viitorii 5 ani.

Chiar daca la prima vedere aceasta miscare pare ciudata, la o analiza mai atenta ne putem da seama ca pe undeva era de asteptat o schimbare de pozitii de acest tip din partea Mozilla. Lucrurile au evoluat, Google are acuma Chrome care are o cota de piata destul de mare iar veniturile din sponsored ads generate de cautari nu mai lasa urme si prin conturile bancare ale celor de la Mozilla cum se intampla in trecut. Si in acest peisaj isi baga nasu Yahoo care pare din ce in ce mai doritor sa-si recupereze terenul pierdut pe partea de search engines.

“At Yahoo, we believe deeply in search — it’s an area of investment and opportunity for us. It’s also a key growth area for us… This partnership helps to expand our reach in search and gives us an opportunity to work even more closely with Mozilla to find ways to innovate in search, communications and digital content.” – Marissa Mayer -Yahoo Chief Executive

Comentarii din partea Mozilla ↓

“Mozilla wanted to move away from a global search contract to one that offered more regional flexibility, but the Yahoo deal also was motivated by Mozilla’s desire to improve the search experience for Firefox users” – Mozilla Chairwoman Mitchell Baker

Mozilla va pastra Baidu in China ca motor de cautare implicit iar in Rusia se va intoarce la Yandex si momentan atat… vom vedea daca vor mai aparea alte schimbari regionale.

Din punctul meu de vedere probabil ca Google va pierde 1-2% procente din cota de piata pe search engines in viitorul apropiat tinand cont ca nu toti cei care au Firefox stiu sa-si schimbe motorul de cautare implicit dar privind intregul peisaj si facand o comparatie cu ce ofera Yahoo in momentul de fata pe cautari, Google nu are de ce sa se teme. Yahoo e ani distanta fata de Google la indexarea site-urilor si rezultate oferite si nu vad cum ar putea sa-si repare rapid lacunele. Lucrurile sunt de durata daca chiar vor sa faca asta iar asocierea cu Firefox le da mai multa vizibilitate dar acea vizibilitate se pastreaza doar prin optimizare si imbunatatiri constante. Ceea ce Yahoo nu prea a facut deloc de 10 ani incoace.

Sfatul meu – ramaneti la Google daca chiar vreti sa gasiti ce va intereseaza atunci cand cautati.

surse: cnet.com

– iar aici un how-to cum sa reveniti la Google ca default search engine in Firefox

– un mic update: pe yahoo mail suntem indrumati subtil sa facem update la o noua versiune de Firefox ↓

yahoo-firefox-34

PS: versiunea 34 produce modificarea

^Un share nu strica. Sau strica?
Share on Google+
Google+
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on StumbleUpon
StumbleUpon
2 Comments
  1. Avatar
    • yogi

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *