Toate combinatiile de taste

scurtaturiCu totii avem nevoie de rapiditate in a face lucruri pe calculator si un mare ajutor in aceasta directie ne vine din combinatiile de taste. Fie ca suntem pe Windows, Mac sau Linux avem o plaja variata de comenzi pe care le putem executa sa eliminam din timpul pierdut prin miscarea mouse-ului sau click-uri peste alte click-uri.

Aici ati putea interveni sa ma contraziceti cum ca mai bine pierzi cateva secunde prin miscarea mouse-ului si dat cateva click-uri decat sa memorezi nu-stiu-cate comenzi. Corect, dar daca intrii in rutina si faci aceleasi miscari si click-uri si mai esti si presat de timp poate doua-trei comenzi te-ar ajuta sa castigi la rapiditate. Un mic exemplu – in loc de click-dreapta-copy si iar click-dreapta-paste nu mai bine ctrl-c si ctrl-v sau ctrl-x pentru cut? Nu e mai simplu? Cine are nevoie de mouse – bunica? 😀

Unde gasim toate combinatiile de taste? Pai e foarte simplu si logic – Wikipedia! Unde altundeva sa le gasim daca nu in cea mai vasta enciclopedie online? La pagina http://en.wikipedia.org/wiki/Table_of_keyboard_shortcuts avem toate combinatiile de taste de sub Windows, Mac sau Linux. Aici daca totusi gasiti prin tabele ceva lipsa treceti la comentarii si intru si adaug in pagina 😀 Dar din ce am vazut nu ar fi scapari.

Daca va mai interesaza si alte tipuri de scurtaturi vedeti si in articolul asta.

Bafta!

^Un share nu strica. Sau strica?
Share on Google+
Google+
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on StumbleUpon
StumbleUpon

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *