Obento Note = Laptop + Tableta + Smartphone

bentobook-71Rene Wom-Ram Lee este un tanar designer care a avut inspiratia sa creioneze un laptop care poate fi in acelasi timp si smartphone, si tableta. Asa a aparut Obento Note care este de fapt un hub de dock-uri modular ce permite atasarea unui smartphone (Obento Phone)-care poate fi folosit si ca trackpad in laptop, unei tablete (Obento Board) – care da viata laptop-ului si poate fi folosita si ca tastatura, unui SSD si unei baterii li-ion de capacitate mare care poate fi incarcata solar. Hub-ul, in afara de locasele fiecarei componente, mai este dotat si cu un ecran de 15,4 inchi. In momentul in care avem toate componentele conectate avem laptop!

bentobook-1Stiu ce va ganditi… Asus Padfone, e un telefon care devine tableta la care poti adauga tastatura si aia e, se transforma in laptop! Deci ceva asemenator deja exista asa ca de ce am avea nevoie de altceva? Pai va spun eu… ideea e ca tendinta in technologie este de inovatie, de a imbunatatii experienta utilizatorului si de a creea ceva din ce in ce mai unic, mai special. Cam asa e si povestea cu Phoneblocks, telefonul modular care in momentul in care va aparea va creea, sper eu, o mica revolutie in modul in care consumam technologia portabila. De ce nu s-ar intampla la fel si cu Obento Note daca ar deveni realitate? Fiind doar la stadiul de design imbunatatiri i s-ar putea aduce, imbunatatiri ce l-ar putea transforma in cel mai tare gadget ever.

bentopad-6Pai hai sa vedem ce ne ofera in momentul de fata si dupa sa ne gandim cum am putea sa il imbunatatim! Avem tableta (Obento Board) care se deosebeste prin aspectul de 21:9 ce permite vizualizarea unui film in ecran complet wide, fara adaugarea de bari negre sus si jos pentru incadrare in ecran. Vizualizare cinematica perfecta! Cu o dimensiune de 10 inchi – dimensiune ideala pentru o tableta, grosime de 8mm si cu posibilitatea de a se transforma intr-o tastatura de orice tip, qwerty, azerty, japoneza, chineza, cu clape, caractere speciale pentru programe speciale, hotkeys si posibilitatile sunt infinite. Ce tastatura vrei aia primesti. Iar aspectul de 21:9 o face perfecta ca dimensiuni pentru o tastatura. Cum ar fi fost o tastatura incadrata in 4:3? Nasol va zic eu! Si in plus avem si backlight! Nu vrem sa fie tastatura? Ok, atunci let the multitasking begin. Second screen si multiple posibilitati de rulare concomitenta a altor programe dar vizibile in acelasi timp si noua… nu in background.

bentobook-8Obento Phone, smartphone pentru utlizare zilnica si o data pus in locasul din hub devine si trackpad. Ingenios as putea zice! Ca plusuri fata de un trackpad normal am avea capacitatea de multitouch si posibilitatea de a-l costumiza cum vrem. Avem nevoie sa ne apara niste optiuni pentru nu-stiu-ce program si nu dorim sa ne ocupe ecranul principal sau cel din tableta-transformam trackpad-ul! Paleta de culori, nuantator, egalizator, programe de rulat concomitent si la fel ca la tableta, posibilitatile sunt infinite.

Deci avem 3 ecrane (nu uitati de cel principal de 15.4 inchi) si o infinitate de posibilitati de utilizare. Multitasking si experienta media la poate cel mai inalt nivel!

Mai avem si spatiu in plus de stocare prin ssd-ul care in principiu este un „carry along external storage” si lasam la urma bateria cu incarcare solara. Cam astea ar fi principalele calitati …

E de ajuns? Pai daca ne uitam cum arata si ce ne ofera nu cred ca ar intampina probleme daca ar fi pe piata. Dar ce am mai putea adauga? Ne gandim putin si … ne vine ideea… Phoneblocks! Daca totul ar fi modular? Toate componentele – ecrane, memorii, procesoare, stocarea interna, camera foto-video, baterii, totul sa se poate upgrada si schimba! Pai ar fi… un vis! Dar poate deveni realitate? Pai daca Phoneblocks o sa aiba succes eu prevad ca ceva de genu o sa apara la un moment dat pe piata! E prea multa risipa technologica in acest moment. Pai in ritmul asta unde ajungem? Samsung Galaxy S13? Iphone 13? Note 13? Raman astia fara cifre… 😀 Iar la laptop-uri ce facem? Le schimbam la 2-3 ani ca evolueaza technologia? Chestia asta nu mai poate continua mult…

Asa ca Obento Note poate fi viitorul!

Daca v-a placut articolul si vreti sa aflati mai multe info si/sau poze intrati pe http://renelee.net/

Happy tech-dreaming! 😉

^Un share nu strica. Sau strica?
Share on Google+
Google+
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on StumbleUpon
StumbleUpon
2 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *