Microsoft va investi in CyanogenMod

CyanogenMod-LogoConform celor de la The Wall Street Journal, Microsoft va face parte dintr-un grup de investitori care urmeaza sa finanteze CyanogenMod, binecunoscutul custom ROM pentru Android. Investitia initiala a grupului de investitori s-ar ridica pe undeva pe la 70 milioane $ fiind posibil sa creasca o data cu aparitia altor investitori care urmaresc de asemenea diminuarea suprematiei Google asupra Android.

Momentan nu se cunosc investitorii si nici Microsoft sau Cyanogen nu au confirmat sau infirmat zvonurile. La o prima vedere pare ciudat ca cei de la Microsoft sa vrea sa investeasca intr-un SO de mobil tinand cont ca exista Windows Phone dar daca ne uitam la cifrele din market share unde ei au doar 3 % lucrurile se clarifica.  Este logic ca Microsoft sa vrea sa castige cat mai mult din piata SO de mobil si daca nu se poate cu sistemul propriu atunci nu ramane decat Linux. Pentru ca Android este la radacini Linux iar CyanogenMod este la fel.

CyanogenMod is an aftermarket firmware for a number of cell phones based on the open-source Android operating system. It offers features not found in the official Android based firmwares of vendors. – about cyanogenmod.org

Android ar fi trebuit sa fie open source dar restrictiile si presiunile facute in ultimii ani de catre Google printre care includerea aplicatiilor proprii in instaluri sau setarea Google ca default search engine in schimb pentru accesul la Google Play Store au facut ca restul din piata sa nu poate efectiv sa concureze cu cei de la Google. Spre exemplu Bing-ul celor de la Microsoft n-are practic nici o sansa sa fie competitiv pentru Google Search pe Android.

Ce nu inteleg cei de la Microsoft (si poate si altii) este ca daca  Google zice NU la folosirea aplicatiilor proprii pe CyanogenMod sau NU la accesul la Google Play Store putini vor fi cei care se vor orienta spre alternativa Cyanogen. One Plus One (care s-a regasit si prin oferta celor de la eMAG) a avut succes dar asta nu inseamna automat ca orice telefon cu CyanogenMod va avea succes. Daca cei de la Cyanogen isi fac propriul Store si se populeaza rapid cu aplicatii devenind o alternativa viabila la Google Play Store atunci ar avea ceva sanse. Oricum putina competitie nu le strica celor de la Google …

sursa: wsj.com

^Un share nu strica. Sau strica?
Share on Google+
Google+
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on StumbleUpon
StumbleUpon

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *