Google Santa Tracker – urmarindu-l pe Mos Craciun

satul-lui-mos-craciunSi iata ca vine din nou acea perioada a anului. Vine Mosu! Si ca sa ii urmarim pasii mosului pe glob si cum porneste el de la Polul Nord cu sania plina de jucarii ne ajuta Google. Si bineinteles si Norad. Dar separat nu impreuna. Norad il urmareste pe Mos cu ajutorul lui Microsoft si ale lor aplicatii iar Google cu ajutorul lui… Google.

Pentru Norad urmarirea mosului a inceput de prin 1955 asa ca au ceva experienta in a tine pasu cu Rudolf si ceilalti reni iar Google au pus bazele facilitatii de urmarire cam prin 2004 dar au recuperat rapid in ultimii ani asa ca in momentul de fata putem zice ca atat Norad cat si Google fac o treaba excelenta in a-l pozitiona pe Mos Craciun pe glob.

La Norad cartierul general de supraveghere este la noradsanta.org iar Google si-a mutat toata aparatura la santatracker.google.com. Pe langa “tracker” cei de la Google au pregatit si Satul lui Mos Craciun unde gasim multe jocuri interactive pentru copii. Iar incepand de pe 24 incepe aventura urmaririi barbosului prin Google Maps. Jocuri interesante pentru copii veti gasi si la Norad unde exista de asemenea Satul lui Mos Craciun ( Santa’s Village ↓ ).

santa's village

Amandoua serviciile de Tracking – Mos Craciun au si aplicatii dedicate pentru iOS, Android si Windows Phone ca sa fiti permanent conectati la serviciile de urmarire 😀

Mai jos un filmulet cu workshop-ul  lui Mos Craciun varianta Google ↓

Craciun Fericit!

^Un share nu strica. Sau strica?
Share on Google+
Google+
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on StumbleUpon
StumbleUpon

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *