Yahoo urca si Google coboara

yahooRenuntarea la Google ca motor de cautare implicit in favoarea lui Yahoo! se pare ca a avut o influenta destul de insemnata pentru search-urile prin Firefox. Conform datelor publicate de StatCounter, Yahoo! a urcat si se afla la cel mai bun search market share din 2009 incoace iar pe cealalta parte desi inca domina autoritar Google se afla in scadere. Lucru perfect normal tinand cont ca Firefox detine o cota importanta din piata browserelor. Datele se aplica doar pe US si sunt culese din vizitele a peste 3 milioane de site-uri.

Mai jos aveti graficul comparativ Firefox 33 (cu Google implicit) si Firefox 34 (cu Yahoo implicit) pe US ↓

us-search-share-firefox
Lucrurile sunt de moment dupa parerea mea. Google n-are cum sa scada mult tinand cont ca este cel mai complet search engine la ora actuala iar Yahoo! nu are cum sa il ajunga fiind oarecum mediocru (ca sa nu zic prost). Daca comparam noiembrie cu decembrie pe US observam „marea crestere” a celor de la Yahoo!  ↓

us-search-share-nov-dec
Daca pe US cei de la Yahoo! se zbat totusi sa isi imbunatateasca search engine-ul, prin Europa sau chiar la noi nu se simte absolut nimic. Poate m-am obisnuit eu prea tare cu Google-ul dar mi-e greu sa cred ca ar putea cineva alege alt search engine pentru cautari stiind ca exista posibilitatea sa nu gasesca ceea ce cauta. Mi se pare la mintea cocosului… de ce ai alege calea mai greu cand o ai deja in fata pe cea scurta?

sursa: statcounter.com

– poza reprezentativa a acestui articol nu imi apartine ci este realizata de catre Bryce Durbin de pe techcrunch.com

^Un share nu strica. Sau strica?
Share on Google+Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on StumbleUpon
yogi

yogi

Blogger amator, IT-st de profesie, curios din nastere, webmaster in devenire, mandru tatic, putin sportiv, smartphone-ist, tablet-ist, cumputer-ist, gadget-ist, programator-ist amator, cautator, familist, microbist, facebook-ist, intrebator, gamer prin timpul liber, vesnic copil si mai tot timpul online.

3 comentarii la „Yahoo urca si Google coboara

 • 10 ianuarie 2015 la 16:53
  Permalink

  Da, e clar ca Google nu are cum sa scada prea mult in searches. Yahoo a avut o crestere pentru ca venea inclus la pachet cu Firefox 34. Yahoo se bazeaza pe stiri mai mult si investeste mult prea putin in search improvement – nu are cum sa il bata pe Google care e cu ani lumina in fata.

  Răspunde
  • yogi
   12 ianuarie 2015 la 09:55
   Permalink

   Si eu mai folosesc Bing din cand in cand mai ales pe partea de imagini dar in rest tot Google ramane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *