Peste 3000 de site-uri blocate in CHINA

site-uri-blocate-chinaStiati ca in China sunt blocate site-uri ca Facebook, YouTube, Yahoo, Google, Twitter, Bing, WordPress si multe-multe altele? Din cauza schimbarilor legislative din ultimii ani, multe site-uri care pentru noi fac parte din rutina zilnica la ei sunt inaccesibile. Bine… exista metode de a trece peste blocajele providerilor de internet dar pentru un utilizator obisnuit zilele trec fara like-uri si share-uri pe Facebook sau fara a urmari filmulete pe YouTube. Nu mai zic de search-uri pe Google… Nasol nu?

Nici partea de free blogging nu scapa de restrictii fiind interzise domenii ca WordPress sau Blogspot. O lista updatata cu site-urile blocate o puteti gasi aici dar nu trebuie sa va luati strict dupa cifrele d-acolo deoarece apar schimbari foarte des si nimeni nu poate stii cu exactitate daca un site mai este sau nu blocat decat daca se duce personal in mai multe regiuni/provincii din China si verifica. Un alt mod de a vedea daca un site este blocat sau nu este si prin intermediul greatfirewallofchina.org care verifica accesibilitatea site-ului respectiv in mai multe puncte cheie ca Beijing sau Shenzhen.  Exista si o pagina pe wikipedia dedicata acestui fenomen pe care o gasiti aici unde apar trecute 70 si ceva de site-uri care au fost sau inca sunt blocate pe pamant chinezesc.

Lucrurile nu sunt deloc roz la ei si numai daca ma gandesc ca m-as putea trezi la un moment dat sa nu mai pot intra pe site-urile pe care le accesez zilnic sau pe care le am prin bookmark-uri pai cred ca as innebuni. Internet-ul trebuie sa fie despre libertatea de a te exprima si libertatea de a cauta si gasi orice oriunde. Dar se pare ca democratia nu este pentru toata lumea…

^Un share nu strica. Sau strica?
Share on Google+
Google+
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on StumbleUpon
StumbleUpon

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *