Copy-me: A Romanian Webseries About Copying

copy-meMare mi-a fost surprinderea cand navigand pe net si cautand chestii legate de piraterie si copyright am dat peste un proiect de animated webseries 100% romanesc cu sanse reale de realizare care incearca sa dea o latura mai umana fenomenului de sharing. El se numeste „Copy-Me” si echipa din spatele proiectului este formata din Liviu Barbulescu-webseries illustrator, Ioana Pelehatai-script editor/voice talent, Stefan Teodorescu-muzician/sound designer si Alex Lungu-producator/script & animation.

„The series will consist of several 2D animated episodes, each dealing with a different argument as to what is fair and what is not in the digital realm – and as to the big difference between copying something and actually stealing it. It will be neatly structured, with simple, yet comprehensive arguments anyone can understand.”

Proiectul care consta dintr-o mini-serie de 8 episoade este sustinut printr-o campanie de crowdfunding pe Indiegogo, acolo puteti afla mai multe detalii despre acest demers iar pe site-ul  http://copy-me.org/ care da si numele acestei serii animate, puteti gasi diferite informatii despre sharing, legislatii privind mediul online, cultura online, conceptii gresite despre piraterie-furt online-sharing, etc. Toate informatiile pe care le gasiti la ei pe site se pot folosi/copia/distribui fara nici un fel de restrictii.

Mi s-a parut interesanta si implicarea celor de la The Pirate Bay in promovarea acestei mini-serii animate, ei postand pe home page filmuletulul de prezentare pe care il puteti viziona mai jos.

Bravo TPB si bravo copy-me pentru initiativa! Poate dupa terminarea seriei se vor aprinde niste beculete la cine trebuie si se va mai relaxa lupta asta continua impotriva sharing-ului. One can only hope!

^Un share nu strica. Sau strica?
Share on Google+
Google+
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on StumbleUpon
StumbleUpon
One Comment
  1. yogi

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *